Globaalikasvatusta liikkuen

Liikunnalla ja urheilulla on monenlaisia positiivisia vaikutuksia. Vaikutuksia, jotka kohdistuvat yksilöön, yhteisöön tai laajemmin ajateltuna vaikkapa rauhan edistämiseen. Liikuntaa voidaan käyttää välineenä saavuttaa yleisiä kestävän kehityksen tavoitteita, sillä se voimaannuttaa ja osallistaa sekä tukee oppimista.

Parhaimmillaan liikunta on kehitysyhteistyömenetelmä, joka voi lisätä ja vahvistaa ihmisoikeuksien toteutumista. Liikunta parhaimmillaan parantaa kansanterveyttä ja hyvinvointia, vahvistaa rauhan kulttuuria ja rakentaa siltoja sekä kommunikaatiokanavia erilaisten ihmisten ja ryhmien välille.

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe on suomalainen kansalaisjärjestö, joka pyrkii lisäämään koulussa käyvien lasten lukumäärää liikunnan avulla. Järjestö käyttää liikuntaa päävälineenä kaikissa kehitysyhteistyöhankkeissaan ja on toiminut esimerkiksi Tansaniassa jo lähes 15 vuotta.

LiiKe järjestää esimerkiksi seminaareja, liikuntapäiviä ja terveyskasvatusta sekä kouluttaa liikunnanopettajia ja pyörittää useita kehitysyhteistyöhankkeita Tansaniassa.

”Liikuntaleikkien tarkoituksena on tuoda pieni pala Tansaniaa suomalaisten lasten leikkeihin ja peleihin. Liikunnalliset leikit ja pelit ovat toiminnallinen ja osallistava tapa tutustua uusiin kulttuureihin, erilaisiin tapoihin sekä oppimaan uutta ennakkoluulottomasti ja avoimesti.”


LiiKen sivuilta löytyy yhteensä 30 erilaista leikkiä.

Liikkuvin terveisin,
Janna Granholm
Liikkuva seurakunta, www.liikkuvaseurakunta.fi

Lähteet
www.liike.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *