Helahulinoista potkua liikunnalle, saavutettavuudelle ja yhteisöllisyydelle myös varhaiskasvatuksessa

helahulinat

Jyväskylässä tehtiin vuosina 2014 ja 2015 Helahulinat-niminen tapahtuma yhteistyössä Invalidiliiton, Kirkkohallituksen, Liikkuva seurakunta -hankkeen, paikallistason Invalidiyhdistyksen ja paikallisseurakunnan lapsi-, nuoriso -ja perhetyön sekä vammaisnuorisotyön kesken.

Tapahtumat koostuivat kahdesta pääosiosta. Ensimmäiseen osioon kuului liikunnallinen toimintarata sekä varttikirkkoja. Toimintaradan tausta-ajatuksena ovat Kirkon 10 teesiä liikunnasta ja urheilusta, joissa painotetaan liikunnan iloa, yhdessäoloa sekä jokaisen oikeutta liikuntaan. Saavu Liikkuva seurakunta -ajatuksen ytimessä on myös vahvasti Kirkon saavutettavuusohjelma sekä asenteisiin vaikuttaminen saavutettavuuden ydinkysymyksenä. Yhteinen toiminta, liikunta, voi olla kanava vaikuttaa asenteisiin. Yhteisen toiminnan myötä on mahdollista rakentaa yhteyttä.

Toisessa osiossa ruokailun jälkeen oli päiväjuhla, jossa myös oli vahvasti mukana paikallinen ulottuvuus: ensimmäisenä vuonna paikallinen taikuri ja toisena vuonna musiikkiesityksiä. Toiseen osioon kuului myös tematiikkaa sivuavia lyhyitä puheita. Molempia osioita rytmittivät ruokailu ja kahvi.

Tapahtuman toteutusta voi muuttaa omaan seurakuntaan tai yhteisöön sopivaksi ja omien resurssien mukaiseksi. Tärkeänä pidämme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Tapahtuma on saanut kahden toteutusvuoden aikana paljon hyvää palautetta osallistujilta. Monet olivat mukana molempina vuosina. Liikunta, yhteisöllisyys, puheet, musiikki, esitykset sekä varttikirkot luovat kokonaisvaltaisen myönteisen kokemuksen.

Tervetuloa mukaan järjestämään lisää Helahulinoita! Lisätietoja ja ohjeita tässä liitteessä: Saavu Liikkuva seurakunta – Helahulinat PDF

Katso myös liikkuvaseurakunta.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *