Särkänniemi muuttuu jälleen kummien ja kummilasten kohtauspaikaksi

kummipaiva2016

Särkänniemi muuttuu kummiporukoiden kohtauspaikaksi 5. kesäkuuta 2016. Kummit ja kummilapset pääsevät huvittelemaan yhdessä Kummipäivänä.

Kummipäivän suojelijana on Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, joka on kutsuttu kummilapsineen Kummipäivään pitämään hauskaa.

Kummipäivä on tapahtuma, jolla tahdotaan tukea kummeja tärkeän ihmissuhteen hoitamisessa sekä korostaa kummiuden tärkeyttä osana hyvää kasvua ja lapsuutta.

Tapahtumassa yhteistyökumppaneina ovat Ilves Ringette, Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys, Suomen Hippos, Tampereen seurakunnat, Tappara sekä Särkänniemi. Paikalla on urheilulajien tähtiä ja lähettiläitä, kenties kummilapsineen.

Kummipäivän aikana kummiporukat huvittelevat yhdessä Särkänniemen elämyspuistossa sekä kiertävät yhteistyökumppaneiden toiminnallisissa toimintapisteissä Kummitorilla, joissa on leikkimielistä kisailua sekä tietoa siitä, miten yhteistyökumppani tahtoo olla tukemassa kummeja tärkeässä tehtävässään.

”Kummipäivä on hieno ja kannatettava idea, ja olemme iloisia saadessamme tarjota puitteet tapahtumalle”, Särkänniemen tuotepäällikkö Maria Eskelinen kommentoi.

”Viime vuonna Kummipäivä onnistui hienosti, joten halusimme ilman muuta olla mukana järjestämässä tapahtumaa myös tänä vuonna.”

Myös muut yhteistyökumppanit iloitsevat jatkuvasta yhteistyöstä lasten ja kummien tukemiseksi. Tapahtuman suojelijalle Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikoselle kummius on sydämen asia ja kunniatehtävä, jonka hän ottaa ilolla vastaan. Hän on itse viiden lapsen kummi ja hänestä on upeaa seurata kummilastensa kasvua ja kehitystä. Ikonen haluaa olla läsnä heidän elämässään, niin arjen kuin juhlan hetkinä.

”Yritän rakentaa kummilapsiini niin läheisen yhteyden, että se kantaa myös mahdollisissa tiukoissa paikoissa”, pormestari kertoi.

Tampereen seurakunnissa iloitaan yhteisestä kummien ja kummilasten asialla olemisesta.

”Lapsen ja luottoaikuisen suhteen tukeminen on meille sydämen asia”, sanoo pastori Jussi Laine.

Hänen mukaansa on uskomattoman hienoa, että lähes jokaisella lapsella on kummi ja lähes jokaisella aikuisella on kummilapsi.

”Se on lähimmäisenrakkautta ja luottamustehtävä parhaimmillaan”, toteaa pastori.

Suomen mestari 2016 Tampereen Tappara jatkaa innolla hyvää yhteistyötä Kummipäivätapahtuman parissa.

”Kummipäivä Särkänniemessä on mukava jatko syksyllä pelatulle voitokkaalle Kummipelille, jollaisen Tappara on järjestänyt jo kahdella kaudella”, iloitsee Tapparan myynti- ja markkinointijohtaja Aki Holma.

Holma toivoo, että muutkin tamperelaiset urheiluseurat löytäisivät kummiudesta hyvän tekemisen mahdollisuuden.

”Oma Kummipeli tai -tapahtuma kaudelle ja kesällä 2017 mukaan Kummipäivään”, Holma haastaa ja rohkaisee!

Myös Suomen Hippos on ilolla mukana tänäkin vuonna.

”Viime kesän Kummipäivä oli tunnelmaltaan lämmin ja hieno tapahtuma, jonka aikana raviponit tarjosivat kohtaamisia lapsille ja nuorille kummeineen. Sympaattiset ponit sekä raviurheilijat tulevat paikalle myös tänä vuonna. Urheilu yhdistää, ja on hienoa että Särkänniemen tapahtuma jatkuu myös tänä vuonna”, Suomen Hippos ry:n tiedottaja Ilkka Nisula sanoo.

Myös Nisula rohkaisee uusia toimijoita mukaan: ”Toivottavasti jatkossa mukana on kattavasti urheilulajeja ja -seuroja monissa muodoissaan”.

Uusina Kummipäiväkumppaneina tänä vuonna ovat Ilves Ringette sekä Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys.

Kaikkien mukana olevien kumppaneiden mielestä kummiuden edistäminen on huima mahdollisuus, sillä kasvavalla lapsella ei voi olla liikaa turvallisia, välittäviä ja tukevia aikuisia lähellään. Kummius voi olla myös yhteiskunnallisesti merkittävä asia, sillä elinikäisen ihmissuhteen avulla voidaan osaltaan auttaa lieventämään kahta isoa yhteiskunnallista kipuamme, nuorten syrjäytymistä ja senioreiden yksinäisyyttä.

Lisätietoja Kummipäivästä

facebook.com/kummius.fi
Kummius.fi Ville Lähdesmäki 050 543 6134 ville.lahdesmaki@kummius.fi
Särkänniemi Maria Eskelinen 0207 130 220 maria.eskelinen@sarkanniemi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *